Pizza focaccia

de RuxyRux in Pizza, 10 Dec 2010 | 8149 vizualizari

 

Un blat crocant de focaccia si in acelasi timp o pizza delicioasa...( reteta blatului de focaccia apartine Laurei A, multumesc Laurica)

 

INGREDIENTE

  • 460 gr faina
  • 300 gr apa calduta
  • 35 gr ulei masline extravirgin
  • 1 lingurita miere
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • Pt uns:
  • 4 linguri ulei masline
  • 4 linguri apa
  • rozmarin    
  • Pentru umplutura:
  • ciupercute
  • mozarella
  • masline
  • ardei gras
  • sos de rosii
  • sare
  • condimente italiene
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza focaccia:

Intr-un vas de framantat amestecam apa, uleiul, mierea si apoi adaugam treptat faina, apoi in mijloc drojdia, si apoi mai adaugam faina pana obtinem un aluat consistent. Adaugam si sarea spre sfarsit si obtinem un aluat moale nelipicios..

Ungem bine biluta de aluat cu ulei de masline  pe toate partile, o asezam intr-o tava unsa cu ulei...si avem grija sa punem si folie sa nu faca crusta.

Dupa o ora a crescut frumos.

Luam si rupem bucati in functie de cate pizza dorim sa facem si de ce dimensiune, sau o lasam in tava si facem o pizza mare.

Aplatizam foarte usor cu mana, facem pe margine gropite mici cu degetul avand grija sa atngem fundul tavii.

 Apoi mai lasam la odihnit inca 15 min.

Amestecam 4 linguri ulei cu 4 linguri apa si ungem pizza peste tot.

Punem apoi sosul de rosii, deasupra mozzarella, apoi ardeiul, maslinele, ciupercutele, si rosiile, mai punem putin sos deasupra, condimentele italiene, busuiocul si dam la cuptor 15 min.. avem si focaccia avem si pizza in acelasi timp... servim cu parmezan deasupra yamyyyy...!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza focaccia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa