Pizza cu blat subțire, pufos, decorată cu diferite salamuri, șuncă, măsline și ardei roșu, foarte gustoasă.
Mai întâi se pregatește aluatul: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, sarea și făină în ploaie, treptat, amestecând și frământând până se obține un aluat bun de întins.
Se lasă la crescut 30 minute, pentru a fi mai pufos.
Între timp, se feliază salamurile în fâșii lungi și subțiri sau triunghiuri, cât mai variat. Se feliază și măslinele în jumătăți, pe lungime. Ardeiul roșu se taie rondele subțiri.
Se presară făină pe masă, se împarte aluatul în două bucăți și apoi se întinde prima bucată într-un strat subțire. Se unge aluatul cu ketchup, se presară busuioc și oregano, se ornează după gust și se acoperă cu cașcaval ras. Se transferă, cu ajutorul unui făcăleț, într-o tavă specială pentru pizza și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25-30 de minute sau până se rumenește.
Se obțin 2 pizza, fiecare cu diametrul de 33 cm.
Timp de pregătire: 1 h
Timp de coacere: 1 h
Porții: 8.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/04/pizza-taraneasca.html