Pizza traditionala

de iullianna in Pizza, 8 Oct 2013 | 6316 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 20 g drojdie proaspata
  • cate 1 lingurita rasa de sare si o lingurita de zahar
  • 1 cescuta ulei de masline
  • o cana de apa calduta
  • 400 g faina
  • sos de rosii
  • 250 g carnati
  • 300 g cascaval
  • 200 g salam
  • ciuperci
  • masline
  • 200 g sunca presata
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza traditionala:

Intr-un castronel, freci drojdia cu zaharul, 1-2 linguri de faina si putina apa calduta. Lasi maiaua sa creasca la cald.

Cerni aproximativ 400g faina intr-un castron, iar in mijloc pui maiaua, oul, uleiul, 150ml apa si sarea. Framanti bine un aluat potrivit de moale. Lasi aluatul sa se odihneasca timp de cateva minute.

Intinzi aluatul pana obtii un dreptunghi cu dimensiunile tavii de aragaz. Intepi aluatul din loc in loc, cu o furculita si il ungi cu sos de rosii.

Asezi salamul, sunca presata, carnatii, ciupercile, maslinele, iar la final presari cascavalul. La final se condimenteaza dupa gust.

Se coace pizza timp de 20-25 de minute, la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]