Sunt fan pizza ! Dar sunt si la dieta, asa ca o sa fac o pizza sa-mi si placa si pentru dieta.
Incepem cu pregatirea aluatului: punem drojdia cu zaharul si putina apa calduta direct in vasul de framantare si lasam 5-6 min pana se dizolva drojdia. In acest timp cernem faina.
Adaugam apa, faina si sarea peste drojdia dizolvata si framantam cu robotul cam 8 min (se poate framanta si cu mana) pana cand obtinem un aluat putin mai moale si usor lipicios ( asta pentru ca am folosit faina de secara). Mutam aluatul intr-un costron, il acoperim si-l lasam sa creasca 50-60 min.
In timp ce aluatul creste, curatim si spalam ceapa si ciupercile, le taiem feliute suptiri si le calim pana nu mai au zeama, intr-o tigaie cu o lingura de ulei.
Dupa ce a crescut aluatul, il asezam cu mana in tava de pizza, adaugam si intindem 2-3 linguri suc de rosii, ceapa calita cu ciuperci, maslinele si rosiile uscate.
Bagam pizza in cuptorul deja incalzit la 220 gr pentru 12-15 min.
Se serveste cu ketchup.