Pizza

de alilianaa in Pizza, 18 Ian 2013 | 3940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • varf de lingurita de sare
  • 200 g apa
  • 50 g ulei
  • 25 g drojdie
  • un borcan de ciuperci feliate
  • 250 g mozzarella
  • 200 g boabe porumb (cutie)
  • 200g salam de Sibiu
  • ketchup dulce
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza:

Blatul pizza: este un aluat clasic de pâine. Într-un bol se pune făina drojdia şi sarea. se amestecă în uscat. Peste acestea se pune apa încălzită. Se frământă un aluat omogen peste care se adauga şi ulei puţin câte puţin. Se pune la dospit. 

Cand aluatul a dospit se transferă pe un blat, se întinde cu un sucitor (atenţie sa nu se lipească de sucitor) şi se pune în tavă, unsă în prealabil cu ulei (eu am folosit o tavă de aragaz rotunda, din aluminiu).  Tava se introduce la cupor şi se lasă aluatul să coaca cca 3/4, după care se scoate  şi se adauga ingredientele (mozzarella, ciuperci, boabe de porumb, ketchup) în ordinea dorită. 

Se introduc din nou la cuptor pănă la coacerea completă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza rustica