Placinta cu branza de vaci

de Miha in Dulciuri, 22 Sep 2010 | 8689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 330 g iaurt
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 50 g unt topit
  • 10 g drojdie uscata
  • esenta de vanilie
  • ~500 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • esenta de rom
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza de vaci:

Umplutura:

Branza se amesteca bine cu ouale usor batute, zaharul si esenta de rom. Daca e prea moale se adauga 1-2 linguri de amidon. Daca branza e prea uscata se adauga 1-2 linguri de smantana.

Aluat:

Oul se bate cu zaharul si sarea. Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul si esenta.

Faina o punem in cuva masinii de paine, apoi adaugam drojdia si amestecul cu ou. Se selecteaza programul de framantare+dospire.

Daca se framanta cu mana, se urmeaza acelasi procedeu, framantand pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Daca mai este nevoie se adauga cate putina faina.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in 2, fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de cca 0.5 cm grosime.

Pe fiecare din ele se repartizeaza umplutura de branza, apoi se ruleaza cat mai strans posibil. Rulourile obtinute se pun in tavi de cozonac bine unse cu ulei, apoi se lasa la loc caldut pana aproape isi dubleaza volumul. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte si se dau la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (27)

Miha 1

23.09.2010, 10:31

Multumesc Nadina. Vino sa-ti iei borcanul de zacusca si-ti dau si placinta.

Adinacarla 1

23.09.2010, 13:44

imi place tot ce-i cu branza dulce...deci trebuie s-o incerc

Corinuta 1

25.09.2010, 23:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]