Pe vremea bunicilor cele mai bune cornulete se faceau cu osanza (dupa topire aceasta se transforma in untura).
Aceasta reteta de cornulete fragede ma poarta cu gandul la copilarie, la iernile geroase cand ieseam la sanius si asteptam cu nerabdare sarbatorile dar mai ales sa gust din prajiturile pregatite de bunica.
Imi aduc aminte cum bunica pregatea clasicele prajituri cu mult drag si multa iubire iar noi pe langa masa care mai de care sa ajute sau sa-si infiga degetelele in aluat sau sa rasuceasca cornuletele.
Pentru Reteta de cornulete fragede cu untura si smantana sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, untura, smantana, zahar, oua.
Iata cum se prepara Reteta de cornulete fragede cu untura si smantana:
Peste smantana am adaugat galbenusurile, sarea si coaja rasa de portocala. Am amestecat pana la incorporare.
In compozitia rezultata am adaugat esenta de vanilie si zaharul vanilat pentru a fi mai aromate cornuletele.
Adaugam zaharul pudra peste faina si amestecam. Untura trebuie sa fie rece si se adauga peste faina si zahar. Se incorporeaza cu mainile pana se obtine consistenta nisipului.
Adaugam peste faina cu untura amestecul de smantana si framantam pana obtinem un aluat compact si nelipicios. Nu se framanta foarte mult, doar cat sa se amestece ingredientele.
Aluatul format se da la rece 2-3 ore. Se intinde aluatul in foi subtiri cu diametrul de de 28-30 cm. Se taie aluatul in 16 triunghiuri, se aseaza rahat asortat pe fiecare bucata si se rasuceste de la baza pana la varf.
Dupa ce cornuletele au fost formate, se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc timp de 15-20 de minute la 170°C.
Dupa ce scoatem cornuletele din cuptor, le trecem prin zahar pudra. Sper sa va placa reteta si sa o incercati. Pofta buna!
Vezi si reteta de Cornulete spritate cu nuci.