Placinta cu branza dulce

de La Ancuta in Prajituri, 21 Ian 2014 | 9531 vizualizari

 

Cred ca stiti deja ca imi plac retetele Laurei Laurentiu. Toate retetele incercate, au avut succes. La fel a fost si in cazul acesta. Rezultatul a fost o placinta delicioasa, numai buna langa o cafea fierbinte.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 450 g faina alba
  • 85 g faina tip 650
  • 14 linguri ulei
  • 2 oua
  • 10 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura lapte
  • 50 ml iaurt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 800 g branza de vaci
  • 3 oua mari
  • 2 linguri gris
  • 150 g stafide
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 galbenus desfacut in 2 linguri de apa sau lapte
  • zahar pudra (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce:

Drojdia se amesteca cu zaharul si 1 lingura de lapte caldut. Intr-un castron punem cele 450 g faina alba impreuna cu 7 linguri de ulei, cele 2 oua si praful de sare.
Adaugam drojdia si incepem sa framantama apoi adaugam treptat iaurtul si framantam pana cand obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. In functie de faina folosita, este posibil sa trebuiasca mai mult sau mai putin iaurt.

Separat se amesteca faina de tip 650 cu cele 7 linguri de ulei ramase, pana se obtine o pasta.

Aluatul framantat il rasturnam pe planul de lucru usor infainat. Intindem o foaie dreptunghiulara cu grosimea de ~0.5 cm. Ungem foaia cu pasta de ulei si faina apoi o rulam cat mai strans si o acoperim cu folie alimentara. Se lasa sa se odihneasca, la temperatura bucatariei pana cand se prapara umplutura (~10
minute).

Pentru umplutura se amesteca bine branza de vaci cu restul ingredientelor.

Dupa ce a trecut timpul de odihna, ruloul se taie in doua parti egale. Din fiecare parte se intinde o foaie subtire, de dimensiunea tavii (25x35 cm).

Cu ajutorul sucitorului se transfera prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pune umplutura si se nivelaeaza. Se acopera prajitura cu cea de-a doua foaie. Se inteapa foaia cu furculita apoi se unge cu galbenus de ou desfacut in 2 linguri de apa rece sau lapte.

Se da tava la cuptor la foc maricel (200 grade) pentru 10 minute, iar apoi se reduce temperatura la 180 grade si se coace pana cand se rumeneste frumos deasupra (~20-25 minute).

Se lasa placinta sa se raceasca iar apoi se poate servi pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Запеканка -placinta ruseasca cu branza