Placinta cu branza sarata

de Gicuta in Dulciuri, 12 Feb 2015 | 5458 vizualizari

 

Acest aluat nu se lasa la dospit, se pot pune diverse umpluturi( branza dulce,mere, dovleac)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana de apa (lapte)
  • 1lg zahar
  • 4lg ulei
  • un cubulet drojdie proaspata
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 500g)
  • Pentru uns:
  • 4 lg ulei
  • 50 g untura sau unt gras
  • Pentru umputura:
  • 500-600g telemea de vaca sau oaie
  • 2 oua
  • Pentru finisat:
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata:

Preparare aluat:      

Se pune faina intr-un castron si se face  o gaura in mijloc unde  se toarna apa calduta,oul batut cu praful de sare    si zaharul, drojdia dizolvata in putina apa calduta si la sfarsit uleiul.      

Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic.      

Intre timp batem ouale, radem branza si amestecam.      

Pentru foile de placinta procedam astfel:      

Dupa ce am framantat aluatul il impartim in opt.      

Intindem cate o foaie, sa fie cam cat o farfurie .      

Punem o foaie pe masa ,o ungem cu untura amestecata cu ulei(untul) si punem peste ea alta foaie si o dam deoparte.  

La fel  procedam si cu celelalte foi.            I

n final vor iesi din opt doar patru foi pe care le vom intinde foarte bine. Se intinde pe toata suprafata foii branza si se ruleaza din ambele capete,intalnindu-le la mijlocul acesteia. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se ung cu ou batut si se dau la cuptorul incins aproximativ 35 minute, pana se rumenesc usor.                  

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]