Inainte de toate foile de aluat trebuie decongelate.
Preparatul branzei:branza de vaci si cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se adauga smantana,branza dulce, sare daca mai e nevoie, putin marar si ierburi uscate si se amesteca pana devine o pasta.
Pregatirea foilor: foile de aluat se pun pe planseta una cate una si se ung cu ulei. Facem pachete de cate 3 foi. Pe fiecare pachet punem din compozitia de branza si rulam. Rand pe rand pregatim foile si le asezam intr-o tava unsa cu unt. Mie mi-au iesit 4 rulouri mari si unul mic si am folosit o tava de yena oavala.
Dupa ce au fost asezate, pregatim compozitia care va fi turnata peste aceste rulouri.
Astfel, intr-un vas, amestecam cu telul oulele, adaugam sare, adaugam smantana si iaurtul, putina verdeata. Aceasta compozitie va fi turnata peste rulourile cu branza. Se pune placinta la copt pentru cca 40 minute. Cand va deveni rumena si compozitia de de-asupra legata, prajitura este gata. Se da la rece si se portioneaza.
1
pot fi folosite oricare alte arome care se potrivesc cu branza