Placinta cu branza si marar

de Miha in Aperitive / Garnituri, 6 Feb 2014 | 6317 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • ~100 ml ulei pentru uns foile
  • 100 g telemea
  • 400 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 2-3 linguri smantana
  • sare si piper
  • marar verde
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si marar:

Intr-un castron amestecam branza de vaci cu telemeaua sfaramata cu furculita, ouale si smantana. Saram si piperam dupa gust, iar la sfarsit adaugam mararul verde tocat.

Foile de placinta decongelate la temperatura camerei se impart in 2. Fiecare foaie se unge cu ulei si se aseaza intr-o tava (25/35 cm). Dupa ce am terminat cu prima parte de foi punem compozitia de branza cu marar si acoperim cu cea de-a doua parte de foi, de asemenea unse cu ulei.

Oul il batem bine cu un praf de sare. Adaugam smantana si omogenizam. “Sosul” obtinut il turnam uniform peste placinta.

Dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40-45 de minute, pana placinta se rumeneste. Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]