Foile de placinta se lasa sa se dezghete.
Visinile se curata de samburi.
Caisele se curata de samburi si se taie patratele.
Branza se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat si 2 oua.
Se adauga visinile si caisele si se amesteca cu o lingura.
Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.
Pe jumatate din suprafata foii se pun 5 linguri de branza cu fructe, asimertice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie. (vezi foto)
Se pune asa incretita in tava unsa cu ulei. Eu avand tava rotunda le-am pus in spirala.
Se procedeaza la fel cu toate foile punandu-se increite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.
Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste cam 30-40 minute.
Se amesteca iaurtul cu smantana, cu 2 oua si cu 2 pliciri de zahar vanilat.
Cand este rumenita, se scoate, se intzeapa cu o furculitza pe toata suprafatza si se toarna tot amestecul de iaurt cu smantana deasupra.
Se reintroduce in cuptor pana scade toata zeama si redevine rumena 30-40 minute.
Se lasa sa se raceasca dupa care se portioneaza si se poate presara cu zahar pudra.
Se consuma atat calda cat si rece, ca atare sau pudrata cu zahar pudra.
Pofta Buna!