Este vorba de dovleacul de placinta (placintarul) care este foarte gustos si aromat atunci cand este copt.
La reteta masura principala este ceasca, eu am folosit o ceasca de 150 mL.
Pentru aluat, am frecat ouale cu zaharul si untul tinut la temperatura camerei, am adaugat uleiul, apa minerala in care am stins bicarbonatul, putina sare, coaja rasa de lamaie si portocala si in final faina amestecata cu praful de copt. Am framantat un aluat care a iesit nu prea tare, tocmai bun de intins. L-am lasat sa odihneasca pana am pregatit dovleceii.
Dovlecii curatati de coaja si de interior i-am dat pe razatoarea mare si i-am pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. I-am tinut la foc mediu pana cand s-au inmuiat foarte bine si a rezultat si putin sirop.
Intr-o tava de 26/30 cm tapetata cu hartie de copt, am asezat jumatate di aluat, peste care am pus compozitia de dovleci calduta apoi cealalta jumatate de aluat.
Am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.
A iesit o placinta foarte aromata si buna.