Delicioasa pana la ultima bucatica!
Foile se dezgheata.
Untul se topeste si se lasa deoparte.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul fix zece minute( atentie nu trisati :)))) le vrem pufoase.
Se pune iaurtul, lingura cu lingura in compozitia de ou, mixam cu un tel cu grija sa nu dea inapoi, apoi vanilia, amestecand usor.
Se unge tava cu unt, se toarna un polonic din compozitia de iaurt si se asaza prima foaie. Se unge cu iaurt, ne folosim de o pensula si se pune a doua foaie care se unge cu iaurt( din compozitie desigur),apoi a treia foaie si deasupra se toarna din nou un polonic plin din compozitia de iaurt. Se procedeaza in continuare la fel pana terminam foile: deci trei foi unse, apoi deasupra un polonic de iaurt.
Ultima foaie se unge cu compozitia ramasa( in jur de o cana in care am pus si untul si am amestecat bine pana la omogenizare). Eu am intepat foaia de deasupra pe toata suprafata si am si portionat-o usor cu un cutit ascutit.
Placinta am pus-o la cuptor la 180 de grade si am copt-o aproximativ 40 de minute.
Se poate manca calda....pudrati-o daca doriti...noi am avut capsuni alaturi! Wow cat e de yamyyyyy!