Placinta cu mere

de alinutza1983 in Prajituri, 23 Oct 2010 | 6239 vizualizari

 

Imi plac dulciurile cu mere..........

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 250 gr. margarina
  • 1 pahar smantana
  • 600 gr. faina
  • 2 linguri cu rom
  • sare

  pentru umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 10 nuci tocate
  • 1/2 lingurita scortisoara pisata
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri zahar tos    
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

1. Se lasa margarina la temperatura camerei 1 ora, dupa care se freaca cu o lingura de lemn, pana devine spuma; se adauga smanta si un praf de sare si se continua batutul. Se omogenizeaza amestecul si se adauga faina cernuta.

2. Se framanta un aluat tare, care se lasa la rece 1 ora, timp in care se pregateste umplutura, astfel: se dau merele pe razatoarea mare, se pun intr-o cratita emailata, pe foc mic si se lasa sa se inmoiae un sfert de ora; se adauga zaharul in momentul in care merele au lasat must, apoi adaugam nucile si tragem cratita de pe foc. Se raceste amestecul, se scurge si se parfumeaza cu scortisoara pisata atunci cand se pune in tava.

3. Aluatul pregatit anetrior se scoate de la rece, se imparte in 2 parti egale, care se intind in foi de marimea tavii; se unge cu unt tava si se tapeteaza cu faina ( sau folosim hartie de copt) , se aseaza foaia de aluat, se pune deasupra ei umplutura de mere ( scursa de suc), se acopera cu cealalta foaie si se introduce placinta in cuptorul deja cald ptr. cca 3 sferturi de ora.

4. Se coace la foc potrivit si se scoate cand s-a rumenit usor. Se taie dupa ce s-a racit , apoi se pudreaza cu zahar si se serveste pentru pofticiosi!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]