Este prima data cand se mananca linte la mine in familie si ma bucur ca am ales sa o gatesc in acest mod. Lintea mi-a atras demult atentia, datorita proprietatilor ei, fiind bogata in proteine.
Din aceasta compozitie, se pot face si chiftele ( prajite sau tot la cuptor).
Este o garnitura foarte buna care merge cu carnea de pui, porc, vita, dar si cu omleta.
Punem lintea la inmuiat cu o seara inainte. Ziua urmatoare, o spalam bine si daca se desprind in timpul spalarii "pielitele" boabelor de linte, le luam cu o sita.
Punem lintea pe foc si o fierbem 30 minute. O facem pasta apoi, la robotul de bucatarie.
Curatam legumele si taiem marunt ceapa. Morcovii il dam prin razatoarea mica si cartofii prin cea mai maricica. Adaugam legumele la linte, punem sare, piper si oregano, ouale si amestecam bine.
Punem totul intr-o tava dreptunghiulara mare, nivelam si dam la cuptor cca. o ora. Scoatem si putem servi imediat!
Pofta buna!