Placinta sarata cu branza si telemea

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2016 | 3942 vizualizari

 

Am avut un pachet de foi de placinta prin congelator si am zis sa prepar ceva bun (ma gandeam la ceva dulce) dar am schimbat foaia in ultimul moment si am facut aceasta placinta sarata cu branza si telemea si cu ce am mai gasit prin frigider.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • ulei pentru uns
  • 350 g branza de capra
  • 250 g telemea
  • 2 oua
  • 100 g masline negre feliate
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 200 g iaurt
  • piper proaspat macinat
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 lg smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta sarata cu branza si telemea:

Se lasa foile de placinta sa se dezghete la temperatura camerei.

Intr-un vas se pune branza si telemeaua data pe razatoarea mare. Se adauga maslinele negre taiate felii, ardeiul taiat cubulete mici, oulae, piperul macinat si iaurtul. Se omogenizeaza bine compozitia.

Se pregateste o forma rotunda tapetata cu hartie de copt.

Se iau cate doua foi de placinte care se ung cu ulei, se indoaie o treime, se pune cca 2 lg din compoziti, se intinde peste foi si se ruleaza lejer. Se aseaza in tava formand o spirala. La fel se procedeaza cu restul foilor pana obtinem in tava un melc urias.

Intr-un vas se bate bine laptele cu oul si smantana si se toarna peste melc, peste toata suprafata. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Telemeaua fiind foarte sarata, compozitia nu necesita sare deloc (in caz contrar, se adauga sare dupa gust).

2

Se serveste atat calda cat si rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta sarata cu branza si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Stefania1964 1

07.03.2016, 09:02

buna placinta!

anca_rm 1

07.03.2016, 09:22

ioiii ce bine arata

laura_n 1

09.03.2016, 10:05


ce bunaciune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete pane umplute