Placinte cu branza (a la buni <3)

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 16 Iul 2011 | 4984 vizualizari

 

De fiecare data cand e sarbatoare importanta sau chiar si cand ne e doar dorrr de gustul lor, buni le face cu aceeasi maiestrie ca acum 58 de ani cand a invatat de la mama ei. Ea a invatat-o pe mama mea draga, iar acum e randul meu sa duc mai departe obiceiul. Cand eram mai mica nu ma lasa sa imi bag deshtele prin aluat, ca nu ma mai putea scoate din el :)), dar acum facem impreuna, ca asa mi-e mai mare dragu' sa ma inec in aluat :)) :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml smantana dulce
  • 160 ml apa calda
  • 1 lgt zahar
  • 1 1/2 lgt sare
  • 20 gr drojdie
  • Umplutura:
  • 500 gr branza (telemea, cas, urda)
  • 2 oua
  • marar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza (a la buni <3):

Aluat:

Se framanta ca orice aluat dospit, cu drojdia dizolvata in apa calduta cu putin zahar. Presaram cu putina faina si lasam la crescut la caldura.

Umplutura:

Radem branza si o amestecam cu ouale batute si cu mararul tocat. Daca folosim urda sau cas mai adaugam si sare, dar pentru telemea probabil nu va mai trebui.

Impartim aluatul dospit si framantat sa iasa aerul in bucati egale, intindem sub forma de cerc, asezam o lingura varfuita cu umplutura in jumatate din cerc, iar cealalta jumatate o folosim pentru a acoperi. Apasam bine cu degetele sa se uneasca si sa nu iasa umplutura (folosim eventual rotitza).

Le prajim in ulei bine incins, le scurgem si le lasam la racit nesuprapuse.

TIPS-URI

1

Aluatul se poate umple si cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza (a la buni <3)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

DIANA B 1

17.07.2011, 15:43

, fata frumoasa ... mai rar cu traditia

Lau 1

17.07.2011, 21:18

bune

mamaieelena 1

18.07.2011, 06:43

tot ce face bunica e f bun dar si tie ti-au iesit frumoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu maioneza si pui