Placinte cu Pui si Salsa

de BakeUpArtist in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2017 | 5038 vizualizari

 

Această rețetă de plăcinte este foarte simplă și aluatul se poate folosi atât de plăcinte sărate, cât și dulci, umplute cu diverse bunătăți.

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 500 g făină
  • 250 ml apă caldă
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 linguri de oțet
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g făină pentru tapetat blatul de lucru

Umplutura

  • 1 piept de pui, tăiat mărunt
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 50 ml apă
  • 250 g cremă de brânză
  • jumătate de legătură de mărar, tocat
  • un praf de sare

Sos Salsa

  • 2 roșii, tăiate cuburi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • un praf de sare
  • 1/2 linguriță pudră de chili
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 3-4 fire mărar sau pătrunjel verde, tocat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu Pui si Salsa:

Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am făcut spațiu la mijloc și am adăugat apa caldă, uleiul și oțetul. Am omogenizat ușor, am frământat o bilă de aluat și l-am pus să se odihnească la temperatura camerei, acoperit, cât fac umplutura, cam 30 de minute.

Încingem o tigaie, punem uleiul de măsline și punem carnea de pui, peste care presărăm cimbru, sare și chili. Eu am lăsat să se rumenească puțin, apoi am turnat apa, lăsând să se pătrundă bine. Când aproape este gata, adăugăm și usturoiul și mai lăsăm puțin să se gătească. Apoi stingem focul și lăsăm să se răcească.

Separat, se amestecă crema de brânză cu mărarul, apoi adăugăm carnea de pui gătită și amestecăm bine.

A venit timpul să revenim la aluat. Tapetăm blatul de lucru cu făină și întindem aluatul în foaie subțire.

Tăiem cercuri mici, umplem cu pui și apoi închidem plăcintele.

Așezăm în tavă, ungem cu ou și coacem plăcintele la aproximativ 150 de grade C, pentru 30 de minute, până se rumenesc ușor.

 Până se coc plăcintele, facem repede sosul salsa. Călim ceapa, adăugăm condimentele, roșiile și lăsăm să se gătească la foc mediu. După aproximativ 10 minute, adaugăm verdeața, mai lăsăm câteva minute și sosul este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu Pui si Salsa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati