Retete de post economice
Aluat:
Umplutura:
Pentru uns:
Preparam mai intai umplutura.
Urzicile se spala in mai multe ape, apoi se pun la oparit, in apa clocotita cu sare, pentru cateva minute.
Scurgem urzicile de apa (pastram o cana de apa in care au fiert urzicile) apoi le pasam cu blenderul, sa obtinem un piure foarte fin.
In apa de pe urzici fierbinte, adaugam 50 gr. perle de tapioca, sare si piper dupa gust si o lingura de legume deshidratate.
Fierbem pana devin perlele de tapioca transparente. Diluam amidonul in 50 ml apa de pe urzici, apoi il turnam peste compozitia de pe foc pentru a o ingrosa ca pe o budinca.
Lasam la racit, apoi amestecam cu piureul de urzici.
Pentru aluat, zdrobim drojdia intre degete intr-un castron incapator. Adaugam sare si 1 lingura de zahar, amestecam pana devine drojdia lichida.
Punem apa calduta peste drojdie, incorporam faina si la final uleiul de masline. Vom obtine un aluat elastic pe care il acoperim si il lasam 2 ore la dospit.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Intindem aluatul in foaie de 1/2 cm grosime. Decupam cercuri, la mijloc asezam cate o lingurita de umplutura si presam foarte bine capetele acoperind umplutura.
Asezam placintelele in tava tapetata cu foaie de teflon sau hartie de copt.
Pentru uns, amestecam doua linguri de faina cu 1/2 lingurita turmeric, adaugam 20 ml apa rece, amestecam si ungem apoi placintele cu acest amestec.
Presaram susan alb si sare dupa gust, coacem pana se rumenesc frumos si servim asa fierbinti sau dupa ce se racesc.
Pofta buna!