Placinte negre cu pleurotus la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 18 Noi 2014 | 4645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cub drojdie
  • 50 gr. faina de in
  • 3 linguri seminte de in
  • 100 gr. faina de ovaz
  • 200 gr. faina 650
  • 200 ml apa calduta
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar tos
  • sare dupa gust
  • 250 gr. ciuperci pleurotus
  • un praf de nucsoara
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte negre cu pleurotus la cuptor:

Punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lingurita de zahar si putina sare.

Amestecam pana devine drojdia lichida.

Adaugam semintele de in, faina de in si cea de ovaz, punem putina apa calduta si amestecam.

Turman restul de apa calduta, faina de tip 650, framantam aluatul iar la final adaugam uleiul.

Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit cca 30 minute in loc ferit de curenti.

Ciupercile pleurotus se spala, se taie bucati,apoi se trec prin robot pana obtinem o pasta.

Punem 2 linguri de ulei in tigaie la incins, adaugam ciupercile maruntite, presaram sare si piper dupa gust, prunem un praf de nucsoara si calim ciupercile pana scade toata apa. Lasam la racorit.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul preincalzim cuptorul la 180 grade.

Impartim aluatul in 6 parti egale.

Fiecare parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, ungem un strat de ciuperci sotate pe jumatate din suprafata aluatului, acoperim cu partea neunsa, lipim marginile aluatului cu furculita si asezam placintele in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem cu apa placintele, presaram sare si seminte de in, apoi dam tava la cuptor si coacem placintele folosind functia de coacere cu ventilatie. (25 minute,180 grade).

Dupa ce s-au ciopt le scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca putin si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte negre cu pleurotus la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (11)

Rocsi 1

18.11.2014, 21:31

Suna bine..

MotanLaOale 1

19.11.2014, 09:10

anca_rm 1

19.11.2014, 13:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]