Plastilină de ciocolată

de anomisana in Dulciuri, 14 Mai 2012 | 8453 vizualizari

 

Dintre multele variante de paste de acoperit torturi, am găsit într-o carte plastilina de ciocolată. Este incomparabil mai uşor de lucrat cu ea, dar ca şi la celelalte paste, are şi asta avantaje şi dezavantaje. Încercaţi-o şi poate o să vă placă.

 

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolată albă
  • 40 g miere de salcâm
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plastilină de ciocolată:

Ciocolata ruptă bucăţele se pune într-un castron şi se adauga 40 g miere. Castronul se pune pe aragaz, deasupra unui vas cu apă fierbinte (bain marie), dar să nu atinga apa din vas. Se lasă pe foc până se topeşte ciocolata, timp în care se amestecă să se omogenizeze. Nu amestecaţi mai mult pentru că începe să iasă grăsimea la suprafaţă. Este gata când compoziţia se dezlipeşte de castron. Se pune pe o folie alimentară şi se lasă să se răcească. Se lasă până a doua zi să lucreze compoziţia şi să se întărească, dar nu în frigider.  

TIPS-URI

1

Este gata atât de repede, încât nu mai apucaţi să faceţi poze decât riscând să stricaţi totul.

2

Din pasta asta se pot modela flori, frunze sau ce mai vreţi voi, sau se poate acoperi tortul.

3

Din această cantitate eu am acoperit un tort de 26 cm doar deasupra şi poate ar fi fost mai bine să fac porţie dublă.

4

Pasta se înmoaie în timpul lucrului, dar după ce am întins foaia am pus-o pe un platou în frigider să se întărească, apoi am aplicat-o pe tort. Cam astea au fost dezavantajele.

5

Avantajele sunt că se lucrează foarte uşor, este mult mai bună la gust decât alte paste, parcă nu este atât de dulce, se taie uşor. Se poate face şi cu ciocolata cu lapte sau amară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plastilină de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

anomisana 1

24.05.2012, 10:42

Geanina, nu cred ca este obligatoriu; din asta aveam eu in casa si o folosesc la pasta de zahar, ca nu schimba mult culoarea, fiind deschisa la culoare.

anomisana 1

24.05.2012, 10:44

Din portia asta am facut o foaie subtire cu care am acoperit tortul doar deasupra; pentru a-l acoperi complet, este necesara o foaie mai groasa si am facut portie tripla.

Geanina87 1

24.05.2012, 13:42

Ok,multumesc foarte mult pt raspuns

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert panettone de post