Poale-n brâu

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 20 Feb 2013 | 11320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g făină,
  • 100 g untură sau unt.
  • 300 ml lapte,
  • 50 g drojdie proaspătă,
  • 4 gălbenușuri,
  • 150 g zahăr,
  • 1/2 linguriță sare,
  • coaja de la 1/2 lămâie,
  • 2 linguri esență vanilie.

Umplutură:

  • 400 g brânză de vaci,
  • 2 gălbenușuri,
  • 50 g smântână,
  • 30 g griș,
  • coaja de la 1/2 lămâie.

Uns:

  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură zahăr.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brâu:

Cernem făina. Încălzim ușor laptele. Dizolvăm drojdia în lapte, adăugăm 3 linguri de făină și amestecăm bine. Lăsăm să crească până se dublează volumul. Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, sarea și esența de vanilie. Adăugăm drojdia crescută, coaja de lămâie și făina. Frămâtăm bine. Încălzim ușor untura sau untul și turnăm câte puțin peste aluat, apoi frămâtăm în continuare. Se lasă la crescut 40-60 minute în funcție de căldura din cameră.

Pregătim umplutura. Brânza de vaci se amestecă cu cele 2 gălbenușuri, cu grișul fiert și răcit, cu smântâna și coaja de lămâie. Pe un blat de bucătărie uns cu puțin ulei, întindem aluatul și-l tăiem în pătraturi de 10x10cm. Punem câte o lingură de umplutură în mijloc și aducem colțurile opuse unul peste altul. Se pun într-o tavă unsă.

Batem bine un gălbenuș cu o lingură de zahăr și ungem bine plăcințelele. Se încinge cuptorul la 150 grade C. Se dă tava la cuptor. După 10 minute mărim focul la 180 grade C.  Se lasă până se rumenesc frumos deasupra. Se lasă la răcit în tavă și se pudrează cu zahăr înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brâu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Doralinda 1

16.05.2013, 08:50

Ce bune sunt!! Au trecut la favorite! In curand, le vine randul!

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 21:25

foarte bune

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]