Poale-n brau (prajite)

de Florin A in Dulciuri, 20 Dec 2016 | 18350 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori!
Erau nelipsite de pe masa bunicilor!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 500 gr faina alba de grau
  • 2 oua mari
  • 3-4 linguri cu zahar
  • un cub de drojdie proaspata
  • 150 ml apa calda
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu ulei

Pentru umplut ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 300 gr branza proaspata
  • 3 oua mari (proaspete)
  • 100 gr zahar sau dupa gust
  • optional: coaja rasa de portocala pentru aroma
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau (prajite):

Se cerne faina intr-un vas incapator. Se adauga drojdia pasata cu o lingurita cu zahar, se acopera cu putina faina si se lasa la dospit, pentru 15-20 de minute. Se adauga ouale, un praf de sare si putin cate putin, apa calduta, iar la final, uleiul. Se framanta un aluat moale, nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop curat si se pastreaza intr-un loc cald, pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp, se pregateste umplutura: se sparg ouale intr-un bol, se adauga zaharul (dupa gust) si branza dulce. Se presara coaja de portocala si se omogenizeaza totul.

Din aluatul crescut, se intinde o foaie nu foarte groasa, se taie in parti egale si se umple fiecare bucata cu compozitia pregatita, se asaza parte peste parte si se preseaza cu o furculita pentru a se lipi si a nu se scurge umplutura, in timpul prajirii.

Placintelele obtinute se prajesc pe ambele parti, uniform, cat sa capete o culoare frumoasa.

Se scot pe un servet absorbant, pentru a elimina surplusul de ulei si se pudreaza cu zahar vanilat.

Se servesc cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau (prajite)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]