Pogacele a la Lia

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2013 | 7379 vizualizari

 

Le-am numit asa pt ca sunt pogacelele cu leurda ale d-nei Lia. Reteta am inceput-o exact la fel cum a prezentat-o Lia, dar mie nu mi-a iesit. La 1200 gr faina nu au fost suficiente cantitatile de masa umeda pt a putea incorpora un aluat. Ca si gust sunt delicioase, dar repet mie nu mi-au iesit, se poate sa fi gresit eu undeva... nu mai zic ca aluatul l-am facut la masina de paine si am o masina mare, dar la faina care era nici masina nu facea fata. Am fost nevoita sa mai scot din compozitie afara ca sa poata fi amestecat aluatul... Mie mi-au iesit multe, nu mai aveam tavi in ce sa le pun, am facut si saratele din ultimele si am oprit aluat si pt o tarta. Mai jos aveti cantitatile mele pt pogacele. Oricum, multumesc d-nei Lia pt reteta, este f buna ,delicioasa, este ceva altfel....

 

INGREDIENTE

  • 1200 gr faina alba
  • 400 ml lapte caldut
  • 300 gr untura topita
  • 3 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 3 legaturi mari de leurda proaspata tocata marunt
  • 5 galbenusuri
  • un cub de drojdie proaspata
  • pt decor:
  • albus de ou
  • cascaval
  • chimen optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele a la Lia:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile, sare, zahar, untura topita, dar nu fierbinte, leurda tocata cit mai fin, faina, drojdia facuta bucatele. Am dat drumul la masina pe programul pt aluat sau daca nu aveti pt cel de facut paste pt ca aveti nevoie doar de framintatarea aluatului. L-am scos si l-am pus la loc caldut o ora pt a creste.

Dupa ce creste luati cite o bucata din aluat, o intindeti pe masa de lucru cu sucitorul si decupati cu un pahar sau forma rotunda, sau puteti sa taiati bastonase pt saratele. Le puneti in tava si le mai lasati sa creasca inca 30-40 minute, le ungeti cu ou intreg s-au cu albusul de ou batut spuma, eu asa am facut, presarati chimen si cascaval ras.

Sunt delicioase.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

grosimea foii a fost cam de 3-4 cm la mine

2

daca nu aveti musafiri, atunci ca si sfat este sa faceti din jumatate de compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele a la Lia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pogacele cu jumari