Pogacele cu unt vanilate

de Toamna07 in Prajituri, 11 Sep 2012 | 6760 vizualizari

 

Sunt fursecuri englezesti pentru ceai, dar le putem rontai si ca atare.
Fursecurile destinate consumului langa ceai subclaseaza net,prin varietate,gust si atractivitate,orice produs fabricat pe scara industriala.Oricum,preparate de noi si servite musafirilor,ele vor purta pecetea iscusintei noastre.:)
Produsele care se preteaza la rontait se pregatesc usor,in timp relativ scurt si fara prea mare oboseala.
Asa ca,sa trecem la treaba !:))

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina alba de buna calitate
  • 250 g zahar
  • 200 g unt 82% grasime
  • 150 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 oua
  • 2 plicuri de vanilie bourbon
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu unt vanilate:

Amestecul din oua,zahar vanilat si unt se amesteca pana devine spuma.Se adauga amestecul de praf de copt cu faina si smantana ;compozitia bine omogenizata se intinde pe planseta,iar din foaia groasa de un deget se decupeaza pogacele cu diametrul de 3 cm. Obtinem un aluat suficient de dens cat sa-l putem intinde.

Pogacelele unse bine cu spuma din galbenus de oua se introduc in tava tapetata cu hartie pergamentata.Se coc la cuptor incins,la foc ceva mai puternic decat cel potrivit,pana devin de culoare aurie.

Servite alaturi de ceai aromat si indulcit cu miere sunt minunate!

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu unt vanilate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari