Dificil de facut nu este, insa presupune ceva timp la dispozitie si rabdare. Dar merita!
Am ales sa folosesc carne de porc si pentru ca doream sa gatesc in sitil asiatic, a trebuit sa gatesc carnea separat si legumele separat.
Mai intai am spalat bine carnea de porc si am taiat-o cubulete dupa care am pus-o intr-o tigaie pe foc in care am incins cam doua lingurite de ulei pentru wok.
Urmatorul pas a fost sa toc o ceapa – doar partea alba si sa-i dau si ei drumul sa se prajeasca in ulei alaturi de carnea de porc. Peste ele in timp ce se prajeau, am presarat condimente: sare, piper alb si verde, chilli. Cand carnea si ceapa s-au prajit, am oprit focul si le-am lasat deoparte fara sa mai adaug apa sau altceva.
Intr-o alta tigaie am pregatit legumele si anume am incins iarasi o lingurita de ulei pentru wok si am lasat la prajit ciupercile taiate felii dar intregi, cu tot cu piciorus. Le-am lasat cam 5 minute intorcandu-le energic de pe o parte pe alta, exact cat sa se inmoaie putin, cat sa capte aroma de usturoi si cat sa-si schimbe putin culoarea in brun-aramiu. Cand ciupercile au fost gata, le-am rastrurnat in tigaie cealalta, peste porc si ceapa.
In aceeasi tigaie am mai pus putin ulei si am adaugat dovlecelul taiat cubulete si morcovul dat pe razatoare cu ochiurile mari. Le-am lasat si pe ele sa se perpeleasca putin, nu mai mult de 5 minute si au avut aceeasi soarta - au aterizat peste porc, ceapa si ciuperci.
Ultima data, in aceeasi tigaie am mai turnat o lingurita de ulei pentru wok si am prajit tot cam pret de 5 minute varza chinezeasca taiata fasii impreuna cu ceapa verde cu tot frunze si cu un ardei iute. Cand si ele au fost gata le-am turnat in tigaia cealalata unde eau deja toate celelate ingrediente.
Tin sa precizez ca toate legumele au ramas in stare mai mult cruda, am adaugat condimentele si am amestecat toate ingredientele cu o paleta pentru a le uniformiza.