Prajitura Anamaria

de reisnaor_2006 in Prajituri, 10 Mar 2014 | 8700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6lg zahar
  • 25g cafea lichida
  • 25g apa
  • 250gr faina
  • 2lg cacao
  • putina sare
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 6 lg de zahar
  • 4 lg de faina
  • 2 pl de zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 450ml lapte
  • 1|2 pachet de unt
  • Spuma:
  • 4 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 3 lg de cacao
  • 50g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Anamaria:

       Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile pe rand,cafeaua,apa,sarea si faina amestecata cu cacaoa.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si dam la cuptor 30 min.

     Crema se prepara din galbenusurile frecate cu zaharul si faina.Adaugam laptele treptat si punem pe foc amestecand mereu pana se formeaza o budinca,adaugam esentele.Luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste si lasam la racit crema.Blatul se taie in 2 si se unge cu crema.

      Mixam albusurile cu zaharul si cacaoa si ornam cu compozitia prajitura,presaram cacao si nuca de cocos prajitura si dam la rece,delicioasa. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Anamaria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:38

Cris2711 1

11.03.2014, 10:01

Bune retete ai Roxana

reisnaor_2006 1

11.03.2014, 15:50

multumesc frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]