Prajitura Chinezoaica

de La Ancuta in Prajituri, 24 Noi 2011 | 29004 vizualizari

 

Pentru astazi am pregatit ceva dulce, o avanpremiera a acestui weekend :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g unt
  • 6 albusuri
  • 100 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 120 g zahar pudra
  • Decor:
  • 20 g ciocolata
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Mixam untul la temperatura camerei pana devine spumos iar apoi adaugam zaharul pudra si mixam pana se incorporeaza.

Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam spuma peste unt si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.

Amestecam nuca macinata cu faina, praful de copt, vanilia si cacaoa apoi adaugam acest amestec peste spuma de unt si amestecam usor pana se incorporeaza.

Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la foc potrivit 20 de minute.

Intre timp mixam bine galbenusurile vu zaharul pudra, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Scoatem tava din cuptor si intindem galbenusurile pe toata suprafata prajiturii.

Dam la cuptor pentru inca 10 minute.

Scoatem prajitura din tava si lasam sa se racoreasca.

Pentru decor topim ciocolata cu 2-3 linguri de lapte. Cu o lingura trasam linii peste glazura de galbenus.

Dupa ce s-a intarit ciocolata putem sa portionam.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in 3 culori