Întrebare : ce pregătim bun azi? Răspunsul : evident ceva cu ciocolată! :)) Aşa că m-am conformat şi am ales dintre reţetele propuse, pe ciocolatoasa Dyei. Am schimbat un pic cantităţile şi ingredientele conform cerinţelor. E un deliciu servită cu îngheţată!
Ciocolata, untul ,nessul şi laptele se pun la foc mic şi se amestecă continuu pentru omogenizare.
Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile pe rând , piurel de banane şi compoziţia pregătită anterior şi răcorită.
Se pun şi făina cernută cu praful de copt şi esenţa de rom.
Se unge cuva aparatului cu puţin ulei, apoi se tapetează cu făina şi se toarnă compoziţia.
Se selectează programul BAKE, temperatura de 180 grade şi ca timp…45 de minute.
Se lasă la răcorit, apoi se fărâmiţează şi se serveşte în castronele cu îngheţată alături.
Poftă bună!