Prajitura cu ananas si piersici

de babi5 in Dulciuri, 12 Iul 2014 | 3613 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac o prajitura cu fructe fara coacere , mai aveam in casa 1/ 2 jumatate pachet piscoturi si am zis ca o sa mai cumpar si am sa fac crema de la tortul meu de fructe si combinatia o sa fie minunata am trimis pe sora mea dupa piscoturi si a venit cu un pachet de foi ca si piscotul !! nu am mai folosit pina acum bune !! dar imi erau putine pentru tava mea asa ca am combinat foile cu piscoturile si rezultatul , neasteptat de bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 500 ml frisca hulala
  • 400 gr zahar
  • 4 zahar vaniliat
  • 2 intaritor frisca
  • 30 gr gelatina alimentara(3 pliculete)
  • 2 pliculete gelatina incolora (pentru prajituri)
  • 1 esenta fiola portocala
  • 6 piersici mai mari
  • 1 cutie compot ananas 450 gr (cuburi)
  • 1 pachet foi prajitura(pandispan)
  • 1/2 pachet piscoturi(atit am avut)
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ananas si piersici:

Prima data am curatat persicile  apoi le-am feliat.Apoi am scurs ananasul, intr-o tava cu peretii mdi inaltin(45/35cm a mea) am asezat foile am avut trei bucati una am  sacrificato pentru a acoperii bine fundul tavi pe margini  am asezat piscoturile apoi cu sucul de la ananas  am insiropat .Gelatina alimentara am puso intr-un bol cu 200 ml apa .si am lasato sa se dizolve.400 ml lapte am pus la fiert cu  300 gr zahar si 2 zahar vaniliat.Ouale intregi le-am mixat cu 100 gr zahar si 1:zahar vaniliat apoi am  amestecat cu 100 ml lapte rece  si compozitia am incorporato in laptele fierbinte mestecind continuu pina devine gros ca o smintina.Cind a fiert luam deoparte si lasam sa se raceasca.Apoi punem ananasul si doua piersici taiate cubulete in  crema  si gelatina pe care o incalzim  pina la punctul de fierbere(atentie nu se fierbe) apoi o o amestecam in crema.Frisca o mixam bine cu intaritorul de frisca apoi crema o  

Incorporam in frisca si amestecam cu o paleta apoi compozitia obtinuta  o punem in tava peste blat si piscoturi, o nivelam frumos apoi o intoducem in frigider  pentru 3 ore, dupa care o scoatem si o ornam cu piersicile si aplicam gelatina incolora ( modul de preparare conform indicatiilor de pe plic) apoi introducem din nou  la frigider pina a doua zi , cind o portionam  asa cum dorim 

.Este un desert tare tare bun. 

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Este o prajitura super buna si racoritoare

2

Este bine de servit a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ananas si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (25)

Panacris 1

19.07.2014, 18:11

babi5 1

19.07.2014, 19:06


Multumesc Panacris

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bavareza cu mar