Prajitura cu branza

de Isabel in Prajituri, 24 Apr 2014 | 4560 vizualizari

 

E prima oara cand fac prajitura,de fapt nici nu stiu cum sa o numesc.Aveam cate ceva ramas dupa masa de pasti (niste branza care nu prea ne-a placut,smantana cam veche pt a fi mancata asa...)si ca sa nu arunc zic sa fac ceva cu ele si asta a iesit.Foarte buna,aromata,gust puternic de branza.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 lg zahar tos
  • 8 lg faina
  • 250 g (10 lg) branza de vaci sarata
  • 200 g smantana(20% grasime)
  • esenta de vanilie
  • 3 lg zahar vanilat D`Otker
  • 1/2 plic praf de copt
  • margarina pt copt (cat o nuca) si un praf de faina pt tava
  • 1 lg zahar vanilat D`Otker pt pudrat pe deasupra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Se bat albusurile spuma tare, apoi adaugam zaharul tos si batem bine pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam galbenusurile, esenta, praful de copt si zaharul vanilat si amestecam bine de jos in sus. Punem branza data pe razatoarea mica si smantana si amestecam bine, apoi adaugam pe rand lg cu lg faina si amestecam la fel de jos in sus dupa fiecare lg de faina adaugata. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins prealabil pt aprox. 50 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem, o pudram cu zahar vanilat si portionam, apoi o scoatem pe un platou.

TIPS-URI

1

Eu am folosit o branza asemanatoare cu cea topita, era destul de lipicioasa mai ales cand am ras-o ,astfel cand am adaugat-o in compozitie si am batut-o bine s-a dizolvat complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chocolate Cheesecake