Prajitura cu branza dulce si visine

de leoflori in Prajituri, 7 Iul 2009 | 11830 vizualizari

 

deliciu de vara

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat : 
  • 1/2 cub de drojdie (cel mic de 25 gr.)
  • 100 ml. lapte
  • 330 gr. faina
  • 60 gr. zahar
  • 1 ou
  • 40 gr. unt moale
  • 1 pliculet zahar vanilat, 1 varf de sare
  • Crema : 500 gr. branza dulce
  • 100 gr. zahar brun
  • 3 oua
  • coaja de lamaie, esenta vanilie
  • Decor: 2 pliculete Tort Gelee rosu Dr.Oetker + 400 gr. visine fara samburi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si visine:

Pentru aluat: se face o maia (drojdie+putin lapte caldut+1 Lingura faina) si se lasa la dospit.
Apoi se amesteca maiaua cu restul ingredientelor si se lasa la dospit cca 30 minute.

Intre timp scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs.
Crema: amestecam bine la mixer branza + oua+ zahar+coaja lamaie+ esenta de vanilie. Eu am mai adugat si 2 Linguri cu faina.
Ungem si tapetam tava (sau hartie de copt), intindem aluatul, presaram putin gris, intindem crema, aliniem visinele si coacem cca 30-40 minute. Verificam cu scobitoarea sa fie coapta foaia.

Lasam putin la racit si preparam jeleul cfm instructiunilor de pe plic. Turnam jeleu peste prajitura si dam la rece.

(reteta e de la Sabina)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza