Prajitura cu cafea si ciocolata

de Miha in Prajituri, 28 Noi 2011 | 9170 vizualizari

 

Cu drag pentru Cris... ca ieri n-am apucat! :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 3 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri bilute de ciocolata
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 2 pliculete cu ness
  • 100 g unt
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cafea si ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, care face turturi atunci cand scoatem paletele mixerului. Intr-un castron separat amestecam faina cu fulgii de cocos, praful de copt si bilutele de ciocolata. Incorporam apoi in spuma de albusuri, amestecand usor cu o spatura, cu miscari de jos in sus.

Turnam intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenste usor si incepe sa se desprinda de pe marginea tavii. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin pufoase ca o crema. Adaugam  amidonul si omogenizam usor, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele in care am dizolvat cafeaua, omogenizam si punem vasul la baine marie. Amestecam continuu pana compozitia se ingroasa ca o budinca. Dam deoparte si lasam la racit.

Untul moale la temperatura camerei il incorporam in budinca racita.

Turnam crema peste blatul racit, nivelam si dam la frigider pana preparam glazura.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic cu untul si smantana. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte, omogenizam si lasam la racit. Turnam glazura peste prajitura si dam din nou la frigider pana se intareste.

Se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (32)

Miha 1

06.12.2011, 19:22

Multumesc mult Maria! Ma bucur tare mult ca-ti place!

Marilisa 1

19.12.2012, 12:46

Buna Miha, am o intrebare, bilutele de ciocolata se gasesc de cumparat sau trebuie facute de casa ??

Miha 1

19.12.2012, 14:56

Marilisa, bilutele de ciocolata se gasesc de cumparat, cum sunt cele pentru decor. Sau poti folosi ciocolata rasa, cum crezi tu ca e mai convenabil.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu nuca, ciocolata si visine