Prajitura cu capsuni

de cristinne in Prajituri, 9 Iun 2010 | 6876 vizualizari

 

Potrivita pt sezon: capsunile sunt in 'floare acum". e pufoasa, aromata si usoara!

 

INGREDIENTE

  • capsuni: 600-700 grame;
  • faina: 200gr
  • zahar:200gr
  • ulei:150ml
  • oua:4-7
  • zahar vanilat,
  • praf de copt
  • apa minerala: 100ml
  • 1lg coaja de lamaie rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se mai bat o tura (sa iasa ca o bezea). Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu 2 picaturi de lamaie. Nu amestecati niciodata faina cu mixerul, ca se lasa aluatul si nu mai creste. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (cum amesteca un aparat de facut paine, daca ati vazut vreodata).

Se aseaza aluatul in tava unsa si tapetata cu faina si hartie de copt. Deasupra se pun capsunile intregi daca sunt de marime medie si jumatati daca sunt prea mari, la distanta d 0,5cm una de alta. Se introduce la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Se tine 10 minute la 220 de grade. Si ultimele 10 minute la 190-200 grade. Se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se indeparteaza hartia de copt si se taie cubulete.

E un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

ieri la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

ieri la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza