Prajitura cu ciocolata

de Panacris in Prajituri, 1 Aug 2013 | 3731 vizualizari

 

Pentru ca nu sunt fan prăjituri cremoase Amandina M s-a transformat în ciocolatoasa Panacris! A avut un succes demențial, de seară până dimineață s-a evaporat instant! Noroc că am făcut ceva poze aseară;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • Ouă 6 bucăți,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Apă rece 4 linguri,
  • Ulei de floarea soarelui 4 linguri,
  • Cacao neagră 3 linguri,
  • Făină albă de grâu 8 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Sare iodată 1 g.

Sirop:

  • Apă cca. 300 ml,
  • Ciocolată cu lapte cca. 300 g,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, apoi se adaugă apa, uleiul și făina, amestecată cu puda de cacao și praful de copt, amestecându-se ușor, ca să se încorporează toate ingredientele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncins, ca. 35 de minute la foc mediu. Între timp ciocolata se topește pe Bain Marie cu adaosul de apă.

După ce trece testul scobitorii, prăjitura se scoate, se porționează fierbinte și se însiropează cu siropul de ciocolată. Se ornează cu  ciocolată rasă. Spor la treabă și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prãjiturã Veronica