Prajitura cu ciocolata "Mars"

de miremirc in Prajituri, 3 Ian 2011 | 33881 vizualizari

 

by bitza

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua,
  • 6 lg zahar,
  • 6 lg faina,
  • 3 lg ulei,
  • 4 lg cacao,
  • 1 plic praf de copt

Crema ganache:  

  • 200 g ciocolata negra(milka dessert),
  • 250 ml frisca lichida (meggle)

Crema cu "mars":  

  • 200 ml frisca,
  • 5 g gelatina,
  • 3 batoane "mars",
  • 50 g ciocolata rasa

Glazura:  

  • 100 g ciocolata,
  • 2 lg lapte,
  • 1 lg unt
  • Sirop:
  • 150 ml apa,
  • 100g zahar,
  • rom dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata "Mars":

Ptr.blat: Mixam ouale pana isi dubleaza volumul apoi adaugam zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao; din aceasta compoztie coacem 3 foi .

Ptr. crema ganache: Pe aburi punem 200 ml frisca cu ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se raceasca si o dam la frigider pentru 3 ore.Dupa ce o scoatem o mixam pana devine tare;mixam cele 50 ml frisca lichida ramasa si apoi o incorporam in compozitia ce a stat la frigider.

Ptr. crema cu "mars": gelatina se amesteca cu 3 lg de apa si se lasa la hidratat cca 10 min, apoi o punem aburi pana se dizolva,dar sa nu atinga punctul de fierbere.Frisca se bate spuma tare,apoi peste ea punem gelatina ,batoanele "mars" taiate cubulete mici si ciocolata rasa.

Ptr.glazura:  Pe aburi topim punem toate ingredientele si amestecam pana devin omogene, apoi lasam sa se raceasca.

Ptr.sirop:  Amestecam intr-o cana cele 3 ingrediente pana se topeste zaharul.

Asamblare:  Foaie insiropata-crema ganache-foaie insiropata-crema cu "mars"-foaie insiropata-glazura-ornamente de ciocolata

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata "Mars"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea( sau cu branza dulce)