Ingrediente Blat
Crema 1
Crema 2
Sirop
Glazura
Decor
Ca sa usurezi timpul de preparare pregateste intai crema 2.
Pune frisca la foc si adu-o la punctul de fierbere. Opreste focul , adauga ciocolata tocata si amesteca pana se topeste in frisca. Raceste si da-o la rece. Fie peste noapte in frigider , fie o ora doua in congelator.
Trebuie sa fie tare cand o vei scoate si o vei mixa la viteza maxima.
Crema se va deschide la culoare si va deveni pufoasa. In timpul mixarii adauga si esenta.
Blat.
Separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul iar albusurile mixeaza-le spuma, apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea lucioasa si zaharul e complet topit.
Adauga galbenusurile peste albusul batut, faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua si omogenizeaza usor, usor.
Tapeteaza o tava de 23/28 cm cu hartie de copt, toarna amestecul si niveleaza.
Introdu tava in cuptorul preinclazit, la foc mediu spre mic, pana trece testul cu scobitoarea, undeva la 30-35 minute.
Lasa sa se raceasca si prepara crema 1.
Zmeura impreuna cu apa si zaharul pune-le pe foc si lasa amestecul sa dea in clocot. Adauga amidonul, omogenizeaza si fierbe pana se ingroasa (1,2 minute).
Lasa la racit si mixeaza frisca. Cand zmeura e rece amestec-o cu frisca si omogenizeaza.
Taie blatul in doua pe orizontala.
Insiropeaza primul blat cu jumatate din siropul obtinut prin caramelizarea zaharului si fierberea lui timp de doua minute impreuna cu cele 150 ml apa, racit bine.
Intinde crema 1 si niveleaza bine. Pune deasupra crema 2 si intinde-o cat mai uniform.
Aseaza blatul al doilea si insiropeaza. Da tava la rece pentru o ora.
Portioneaza prajitura in patrate (20 bucati au iesit) si distribuie-le pe hartiute pentru briose.
Prepara glazura prin topirea ciocolatei impreuna cu untul si frisca apoi pune cate o lingura de amestec pe fiecare prajiturica.
Lasa sa se raceasca/intareasca.
Mixeaza frisca cu smantana si zaharul si spriteaza cate un mot pe fiecare prajitura.