e foarte racoritoare, si chiar daca a trecut vara merita incercata ! va provoc sa o incercati !
Separati albusul de galbenus. Se bate galbenusul cu 5 linguri de zahar si sarea pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani. Se bat albusurile (mai intai fara zahar) pana cand se fac spuma, se adauga celelalte 5 linguri de zahar (tot odata) si se continua baterea la modul cel mai rapid. Se pune galbenusul peste albus, se adauga faina toata si se amesteca usor cu miscari circulare de sus in jos...cu mana e cel mai bine.
Se pregateste tava...eu am avut doar una rotunda, daca aveti dreptunghiulara e si mai bine, oricum va trebuie o tava destul de mare. Se unge cu putin ulei, se pune hartie de copt (depinde si de cuptor...eu am nevoie ptr. ca altfel imi arde prajitura) si se toarna incet compozitia in tava. O nivelati frumos si o introduceti in cuptorul preincalzit. Eu am tinut-o fix 30 minute, de obicei nu ma uit la ceas pentru ca stiu dupa miros cand trebuie scoasa, dar acum sunt foarte racita si nu am deloc miros.
Crema se face conform instructiunilor de pe plic
Siropul: in litrul de apa se adauga zaharul , esenta si razatura de lamaie si se amesteca pana se topeste zaharul....eu nu fierb siropul...asa se face in laboratoare
Se taie blatul in 3 dupa ce s-a racit , se insiropeaza primul blat, se pune jumatate din crema, se pune al doilea blat , se insiropeaza, iar crema si al treilea blat la fel se insiropeaza. Deasupra am pus frisca si glazura....(am gresit-o, am facut-o cam lichida deoarece am pus o lingurita de apa mai mult) de-aia a curs pe margini. daca va place asa , faceti la fel.
O bagati la frigider pana se raceste un picut.