Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici

de Rocsi in Prajituri, 12 Noi 2015 | 14696 vizualizari

 

Nu stiu cum este la voi, dar eu cand vreau sa ii rasfat pe ai mei stiu ce trebuie sa fac, o prajitura cu crema si succesul este garantat. Se pare ca i-am cucerit si de aceasta data!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 6 linguri ulei
    • 2 linguri cacao
    • 3 linguri faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 piersica din compot
    • un praf de sare
    Crema:
    • 550 ml lapte
    • 5 linguri amidon
    • 5 linguri zahar
    • 80 g unt
    • 500 g branza de vaci cremoasa
    • 300 ml frisca lichida
    • 2-3 piersici din compot
    • 3 lingurite esenta de vanilie
    • 2 linguri zahar pudra
    • 30 g ciocolata cu lapte
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici:

Blatul: Separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul. Punem faina, cacaoa, praful de copt si esenta, amestecam. Piersica o taiem cubulete si o adaugam si pe aceasta. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de mai sus, cu ajutorul unei palete. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 18-20 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul si putin lapte, pana amidonul este bine dizolvat. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot, dam focul la mic, punem amestecul cu amidon. Dam focul spre potrivit, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc crema, punem untul si il incorporm bine. Acoperim crema si o lasam sa se raceasca. Frisca rece o mixam spuma. Crema de vanilie rece o mixam putin, adaugam branza de vaci, zaharul pudra, esenta si mixam usor. Adaugam piersicile taiate cubulete, le amestecam usor cu o paleta, apoi punem 2-3 linguri din frisca mixata. Vom obtine o crema spumoasa. Blatul rece il punem pe hartia de copt, cu fata in jos. Punem crema, o nivelam. Peste crema punem frisca, o intindem cu o paleta. Deasupra presaram ciocolata rasa. Dam prajitura la frigider pentru 3-4 ore, apoi o portionam si servim. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie, branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura duo cu crema de vanilie