Prajitura cu foi Lica

de La Ancuta in Prajituri, 20 Apr 2011 | 22068 vizualizari

 

Pe la noi asa se numesc foile de napolitana. Si aceasta reteta este tot din caietul mamei mele si nu cred ca trebuie sa va mai spun cat este de buna :).

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de napolitana
  • 140 g zahar
  • 140 g unt
  • 140 g zahar pudra
  • 70 g nuca macinata
  • 70 g nuca taiata bucatele
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura rom
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi Lica:

Zaharul tos se pune intr-un vas cu fundul gros si se caramelizezaza. Cand a devenit auriu se da focul mic (eventual se pune o plita sub cratita).

Incepem sa adaugam cate o lingura de zahar pudra apoi una de unt topit, amestecand bine dupa fiecare.

Continuam pana incorporam tot zaharul pudra si untul.

Adaugam apoi nucile si dam de pe foc. Lasam putin sa se racoreasca (atat cat sa nu mai fie foarte fierbinte) si adaugam galbenusurile, pe rand, amestecand energic dupa fiecare. La final adaugam esentele.

Daca vi se pare prea subtire crema mai puteti adauga nuca macinata, pana ajunge la consistenta dorita.

Taiem doua foi de napolitana pe jumatate.
Ungem o bucata cu jumatate din crema si acoperim cu alta bucata de napolitata. Intindem si restul de crema si acoperim cu ultima foaie de napolitana.

Lasam sa se raceasca si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Lica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]