Prajitura cu ganache de ciocolata

de Angelina_Elena in Prajituri, 4 Ian 2013 | 3690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita esenta de rom Dr. Oetker
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Ganache de ciocolata:
  • 350 ml frisca lichida
  • 350 g ciocolata cu lapte
  • Sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de rom Dr.Oetker
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ganache de ciocolata:

Ganache de ciocolata: topim ciocolata cu 100 ml frisca lichida.

Frisca ramasa o mixam bine apoi o dam la frigider pana se raceste ciocolata topita.

Cand ciocolata s-a racit, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor.

Dam crema la rece pentru 1-2 ore.

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.

Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.

La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare: blatul rece se taie in 2 pe orizontal.

Pe o tava punem parte de jos a blatului, o insiropam foarte bine, apoi intindem crema de ciocolata mixata in prealabil. Peste crema punem cealalta parte de blat, apoi o insiropam bine si pe aceasta.

Dupa ce am asamblat prajitura, o taiem in cuburi si o dam la rece pana pregatim glazura.

Pentru glazura topim 180 g ciocolata(cu lapte) impreuna cu 3 linguri de laptele pe baie de aburi.

Glazuram fiecare bucata de prajitura in parte, apoi lasam sa se intareasca glazura.

Apoi topim, tot pe baie de aburi 3 lingurite de lapte cu ciocolata alba si ciocolata cu lapte ramasa.

Punem ciocolata intr-un pos si glazuram din nou fiecare bucata.

Se da rece minim 1 ora inainte de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandina cu ness