Prajitura cu iaurt si visine este delicioasa si economica! Am facut un calcul si nu costa mai mult de 25 roni.
Pentru inceput am pus intr-un ibric gelatina la inmuiat timp de 10 minute,apoi pe baie de aburi pana se dizolva complet.
Visinele le-am spalat si le-am scos samburii.
Branza "Ceva fin cu smantana" se amesteca impreuna cu zaharul si vanilia pana la omogenizare.
Peste acestea se pune iaurtul cu visine si gelatina amestecand bine.
Frisca se bate pana sta mot(raman urme bine conturate in urma telurilor).
Peste frisca se adauga amestecul de iaurt si branza.
Tava se imbraca in folie alimentara.
Pe fundul tavii se aseaza randuri de visine.
Piscoturile se trec prin sidopul de visine diluat si se tapeteaza tava cu ele.
Piscoturile se taie la inaltimea tavii.
Dupa ce tava a fost tapetata cu piscoturi se toarna crema de iaurt.
Deasupra se pun 5 piscoturi.
Tava se da la frigider pentru cateva ore(cel putin 3 ).
Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.
1
Am folosit sirop de visine ramas de la dulceata de visine.