Prajitura cu mere si crema pufoasa de mascarpone

de BakeUpArtist in Dulciuri, 28 Oct 2016 | 4850 vizualizari

 

Este toamna si merele sunt in plin sezon. Asa ca am ales sa creez o reteta care combina gustul racoros al verii cu merele coapte, de toamna!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 250 g faina;
  • 125 g unt rece;
  • 80 g zahar pudra;
  • 3 galbenusuri de ou;
  • 3 linguri de apa rece;

Strat de mere

  • 6 mere mari;
  • scortisoara macinata;
  • 30 g unt;
  • 2 linguri zahar pudra;

Crema de mascarpone

  • 200 g mascarpone;
  • 200 ml smantana lichida sau frisca nebatuta;
  • 1 lingura coaja de lamaie;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 1 lingura zahar pudra;
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si crema pufoasa de mascarpone:

Blat

- Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și crocant;

- Se mixează făina cu untul și cu zahărul; va fi un aluat nelegat, făinos;

- Se adaugă gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;

- Se adaugă apa rece și se amestecă totul până ce obțineți un aluat omogen de frământat;

- Aluatul obținut se împăturește în folie alimentară de plastic și se dă la rece 30 de minute;

- Întindeți apoi aluatul pe blatul de lucru, în funcție de mărimea tăvii în care veți coace și se înțeapă, precum la tartă;

- Se coace singur 12- 15 minute, apoi se scoate și se adaugă următorul strat din prăjitură;

Strat de mere

- Dați merele pe răzătoarea mare după care scurgeti sucul în exces;

- Se călesc în unt, se adaugă zahărul și scorțișoară după gust;

- Se lasă la foc mediu aproximativ 15 minute, apoi se adaugă compoziția peste blatul precopt.

- Reintroduceți în cuptor la foc mic pentru aproxtimativ 50 de minute;

- Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

 Crema de mascarpone la rece

 - Se mixează bine mascarpone cu smantana dulce, cu zahărul și cu 2 linguri de zeamă de lămâie;

- Adăugați și coaja de lămâie, în funcție de preferințe;

- Turnați crema peste prăjitura coaptă și răcită complet;

- Dați la rece.

 

 

TIPS-URI

1

Folositi unt cat mai gras;

2

Eu am combinat mere rosii cu mere verzi, aroma este bestiala.

3

Lasati prajitura cel putin 2 ore la rece inainte de a o servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si crema pufoasa de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

28.10.2016, 09:59

Aletta 1

28.10.2016, 15:34

Rocsi 1

28.10.2016, 20:02

Mmm, ce delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac RosenKrantz