Aceasta reteta de prijitura o am din caietul cu bunatati al mamei mele. Va asigur ca este delicioasa si fina.
Nu suntem noi adeptii cremelor cu unt dar aceasta e ceva deosebit...in combinatie cu cafeaua , are un gust excelent.
Este o prajitura aromata, pe care o poti pregati in zilele de weekend sau ori de cate ori vrei sa-ti impresionezi invitatii.
Pregatim mai intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare. Adaugam zaharul, pana obtinem o compozitie spumoasa.Se adauga, pe rand, cate un galbenus, pana le adaugam pe toate 6.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.
Punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, cam 15- 20 de minute.
Intre timp, pregatim crema de cafea. Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul pudra, adaugam cafeaua (eu am facut cafea ness) si galbenusurile.
Pregatim apoi glazura. Topim ciocolata si untul la bain-marie, astfel incat sa obtinem o glazura fina, groasa ca o smantana.
Intindem aceasta crema peste blatul racit si acoperim apoi totul cu glazura de ciocolata.
Pofta mare sa aveti !
1
Se poate decora aceasta prajitura si cu miez de nuca, fulgi de ciocolata, frisca sau cu ce va place mai mult.