Prajitura cu portocale

de _Alina_ in Prajituri, 30 Ian 2013 | 5840 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua (marimea XXL)
  • 110 g zahar tos
  • 100 g zahar brun
  • 215 g faina de grau
  • 26 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 25 ml ulei de palmier
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la 2 portocale
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 1 lg zahar tos
  • 1 portocala
  • Glazura
  • 300 g zahar
  • 200 ml apa
  • 2 lg miere poliflora
  • 3 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu portocale:

  Blat

 1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

 2. Separam abusurile de galbenusuri.

 3. Batem albusurile cu 110 g zahar tos, pana cand zaharul se dizolva.

 4. Batem galbenusurile cu zaharul brun, pana cand isi maresc considerabil volumul.

 5. Inglobam in galbenusuri uleiul de palmier si sucul de portocala.

 6. Incorporam albusurile spuma in galbenusuri, usor, cu ajutorul unei spatule.

 7. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt. Incorporam ingredientele uscate, putin cate putin, in cele umede folosind o spatula de silicon. In final inglobam si coaja de portocala.

 8. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt. Introducem in cuptor timp de 30-40 minute. Faceti testul scobitorii, daca iese curata inseamna ca blatul e copt.

    Sirop

 1. Punem apa amestecata cu zaharul si portocala taiata in felii la fiert pentru 5-8 min.

 2. Oprim focul, punem coaja de portocala si o lasam in  sirop pana cand acesta se raceste.

 Pentru glazura am folosit aceasta procedura descrisa aici.  Daca nu vreti sa va complicati prea tare puteti folosi o glazura simpla de ciocolata.

 Asamblare:

Dupa ce s-a racit, taiem prajitura (7x8 cm), o insiropam(eu am pus cate 1 lg de sirop pentru fiecare bucata, voi puteti pune cat preferati) si apoi o glazuram.

 

TIPS-URI

1

Din cauza caldurii si transportului glazura nu a rezistat asa ca va recomand sa folositi o glazura de ciocolata daca aveti de gand sa o faceti cadou. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]