Prajitura cu rahat, nuca si glazura de ciocolata

de Valyvalentyna in Prajituri, 14 Apr 2014 | 7218 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 gr rahat,
  • 100-200 gr miez de nuca,
  • 12 linguri de zahar,
  • 12 linguri de ulei,
  • 15 linguri faina,
  • 12 linguri de lapte,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 esenta de rom,
  • 2 pliculete praf de copt,
  • 4 oua,
  • zeama de la o lamaie,
  • si un praf de sare,
  • 2 linguri de cacao,
  • 100 gr ciocolata (tableta din comert)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rahat, nuca si glazura de ciocolata:

Se pun ouale intr-un vas mai mare si se bat spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul si amestecam bine, apoi adaugam esentele, faina in ploaie, uleiul, laptele si praful de copt stins in zeama de la lamaie si pliculetele de zahar vanilat. Omogenizam bine.

Ungem tava cu ulei si turnam compozitia in tava, dar oprim 2-3 linguri din compozitie pentru amestecul cu cacaoa. Peste compozitia din tava taiem rahatul in cubulete mai mici si presaram deasupra, apoi adaugam deasupra si miezul de nuca, iar la final adaugam in mijlocul prajituri compozitia amestecata cu cele 2 linguri de cacao si ne jucam un pic cu furculita prin compozitie pentru a iesi prajitura marmorata frumos. Bagam prajitura la cuptor pentru 30 minute la 175 grade.

Pana se coace prajitura topim ciocolata pe baie de aburi la foc mic. Cand scoatem prajitura de la cuptor o lasam sa se raceasca si apoi turnam ciocolata (pt a glazura prajitura)

TIPS-URI

1

Prajitura o taiati inainte sa turnati glazura de ciocolata, si se serveste rece sa se intareasca glazura bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rahat, nuca si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si glazura de ciocolata.