Prajitura cu rubarba

de Furnicuti in Prajituri, 11 Mai 2011 | 7259 vizualizari

 

Rubarba se mai numeste si rabarbura sau revent si e o leguma cu frunze mari, de la care se folosesc tijele carnoase, cu gust acrisor, frunzele fiind toxice.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 16 linguri (350g) + 100 g zahar
  • 16 linguri ulei (100g)
  • 20 linguri apa fierbinte
  • 16 linguri faina (400g)
  • 5-6 tije de rubarba
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu rubarba:

Spalam tijele de rubarba si le curatam de primul strat de coaja, cu ajutorul unui cutit. Taiem rubarba curatata in bucatele si o amestecam cu 100 g zahar si scortisoara.



Separam ouale, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le amestecam cu cele 16 linguri de zahar. Pentru ca sa mearga mai usor, am folosit zahar fin, si am mixat bine, pana s-a dizolvat aproape complet. Adaugam cele 16 linguri de ulei, si mixamin continuare. Continuam cu praful de copt si apa fierbinte, amestecand mereu. Adaugam faina si amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza. Adaugam in aluat albusurile batute spuma, amestecam de sus in jos, ca sa ramana pufoasa compozitia. Turnam aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si pe deasupra punem bucatelele de rubarba si sosul cu scortisoara. Dam la cuptorul incins la 180 de grade in jur de o ora, pana cand se rumeneste, iar o scobitoare infipta in aluat iese curata.

TIPS-URI

1

servim prajitura cu zahar pudra presarat pe deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]