E prajitura perfecta, rapida, pufoasa si aromata. E chiar o prajitura de toamna datorita alaturarii strugurilor si nucilor, o combinatie excelenta :)
Am separat cele 6 oua. Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare si zaharul vanilat.
Galbenusurile le-am frecat cu zaharul pana au devenit crema.
Am pus apoi treptat albusurile peste galbenusuri, amestecand usor cu o spatula.
Cand au fost incorporate definitiv albusurile, am pus praful de copt stins cu otet, pesmetul si faina. Am omogenizat bine cu mixerul. Am adaugat si lingura de ulei si am omogenizat din nou.
Intr-o tava (de chec a fost a mea) am pus hartie de copt. Am turnat amestecul si am nivelat deasupra.
Apoi am pus uniform bobitele de struguri, care evident s-au dus pe fundul tavii (mie sincer asa imi place, cand tai feliile sa-i vad la margine). Daca vreti sa aveti fructe in intreaga prajitura, pudrati fructele cu putina faina inainte sa le adaugati in compozitie.
Am pus tava la cuptor (preincalzit) la foc mic timp de 10 minute. Apoi am scos si am adaugat miezul de nuca deasupra.
Am mai pus pentru inca 20 de minute in cuptor.
Nu a mai fost nevoie sa fac test cu scobitoarea fiindca prajitura s-a rumenit uniform si mi-am dat seama ca e gata.
Am scos prajitura din tava si din hartia de copt si am lasat-o cateva minute sa se raceasca inainte sa o feliez. Am servit-o cu inghetata :)