Prajitura delicata

de lilik in Prajituri, 12 Ian 2011 | 10263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 100-150 gr ciocolata amaruie(70% cacao)
  • 60 gr zahar
  • 60 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 30 gr unt
  • pt umplutura:
  • 200 gr circa dulceata de zmeura
  • pt decor:
  • 20 gr ciocolata rasa
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicata:

Prepararea blatului:

separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugam cate un galbenus pe rand apoi amestecam. Punem ciocolata si untul la topit la baigne-marie(sau in cuptorul cu microunde) si le incorporam la oua,amestecam bine apoi adaugam faina si praful de copt cernute. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava(20 cm) unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul incins(200°) timp de circa 30 de min(valabila proba cu scobitoarea).

Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 2 si ungem o parte cu dulceata de zmeura,acoperim cu cealalta parte,presaram zahar pudra si ciocolata rasa.

Dam la frigider pana in momentul servirii.

Daca va place puteti face o glazura sa puneti deasupra.

TIPS-URI

1

luati blatul cu grija pt ca este foarte delicat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

lilik 1

13.01.2011, 09:18

va multumesc pt aprecieri
@Kamy serveste-te iubita
@Medi pai cum sa nu mai am pt d-voastra
si da a fost super buna

iry-gabriela 1

15.07.2013, 17:51

marianascarlat 1

15.07.2013, 17:57

Delicata, delicata, da mult prea periculoasa!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ness si blat cu ciocolata